Gazdikereső Lina

Hirdetésazonosító: 194
Ár nélkül
Feladva: 2018. December 7., 13:43
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
Gazdikereső Lina
1 / 13
Tulajdonságok
Fajta
Foxterrier
Méret
Kis termetű
Ivar
Nőstény
Életkor
6-8 év
Hirdetés helye
II. kerület(Budapest)
XII. kerület(Budapest)
XV. kerület(Budapest)
XVI. kerület(Budapest)
XVII. kerület(Budapest)
XVIII. kerület(Budapest)
XIX. kerület(Budapest)
XX. kerület(Budapest)
Dunakeszi(Pest megye)
Göd(Pest megye)
Leírás
Mostoha, ingerszegény tartási körülmények közül mentettük rendkívül elhanyagolt állapotban.

Jelenleg ideiglenes befogadónál, teljes jogú családtagként él, sokat foglalkoznak vele, szeretet, nyugalom veszi körül, tökéletesen alkalmazkodott a lakásban éléshez, felvette a napi ritmust, élvezi a gondoskodást, rengeteg törődést.
Előzetes ismerkedés után költözhet majd végleges otthonába, amit elsősorban Budapesten vagy közelében szeretnénk megtalálni. Ideiglenes gazdija jóval részletesebb információt tud nyújtani Linácskáról, mindenre kiterjedően tájékoztatja leendő gazdáit, megosztja velük benyomásait, tanácsait.

Lina tipikusan az az eset, akit személyesen kell megtapasztalni, idővel és türelemmel.
Igazi csibész foxi. Vannak rigolyái, önálló elképzelései, amit megfelelően a helyén kell kezelni, de elbűvölően bájos, bújik, csóvál, folyton játszani hív és rendkívül okos. Intézkedős, hálás kismackó, szívesen futkározik, dobálja a játékait akár saját maga szórakoztatására, vagy bárkinek, aki vevő a nonstop mókázásra. Labdamán, de mindenben látja a játékpotenciált, legyen az egy darab zokni vagy egy ízekre szedett játék megboldogult darabja. Imád pancsolni, búvárkodni, nagyra értékeli a kerti kis kádat vagy medencét.
Sok foglalkozásra, fárasztásra, fizikai és mentális ingerre van szüksége, de ha lepihen, hagyni kell békén, hogy tölthesse az elemeit.

Korábbi életéből adódóan főleg férfiakkal szemben eleinte nagyon bizalmatlan és bizonytalan, de ez nem agresszióban nyilvánul meg, sokkal inkább elkerül, kikerül, megbújik és láthatatlannak tetteti magát.
A hasán keresztül nagyon könnyen motiválható és szempillantás alatt meg is tanul új trükköket. Az agya, mint a szivacs, nagyon fogékony, értelmes és imádja, ha foglalkoznak vele, dicsérik és jutalmazzák. Akit megszeret, abban feltétlenül bízik, követi és igényli a társaságát. Szeret odabújni, puszilgatni, megpihenni az ember karjaiban.

A gyomra valószínűleg egy légüres tér/vákuum, leendő gazdijának oda kell figyelnie az etetésnél. Bár már nem pofátlanul kunyerál, de gyakran beveti a "nekem-rossz-életem-volt-éheztettek-sanyargattak" nézést, ennek nem szabad bedőlni.

Sétánál (ahogy a nevelésében is) erős kezet, határozottságot, következetességet igényel.
Az epilepsziás rohamaitól nem kell félni, mert egyrészt már igen ritka, másrészt nagyon enyhék, teljesen tudatánál marad. Inkább csak abban nyilvánul meg, hogy az erősebb frontokat, közelgő zivatart megérzi, ilyenkor lustább, kedvetlenebb, esetenként le-fel járkál. Ha nem igényli a foglalkozást, hagyni kell, míg megnyugszik. A maximális nyugalom, a folyamatos friss levegő és törődés nagyon jót tett neki, rengeteget változott, mióta az ideiglenes családjánál van.
Egyedüli kutyának javasoljuk. Kisgyerek és idős személy mellé nem ő a megfelelő választás.
Lina oltva, chippel, ivartalanítva, élősködők ellen Bravectoval és Milbemaxszal védve költözhet új otthonába.
Hozzászólások (0)
Én
A kérdésed nem tartalmazhat olyan kapcsolattartási információkat, mint például email, telefon vagy külső internetes linkek.
Hozzászólok
Légy az első hozzászóló!
Még nem szólt hozzá senki sem.
Privát eladó
Foxterrier Fajtamentés
Regisztrált: 2018. december 7., 12:44
Utoljára itt: 2018. december 7., 22:08
Üzenet az eladónak
Betöltés...

Hasonló apróhirdetések

2018. December 7., 13:23
Ár nélkül
II. kerület, Budapest
2018. December 7., 14:09
Ár nélkül
XV. kerület, Budapest